1

2
3

4

5

6a

6b
 


Jean Circare
, La France Hermétique, Henri Veyrier Paris, 1987.

Hij heeft een uitvoerige studie gewijd aan lijnen, vierkanten, cirkels en driehoeken. Hieronder een viertal voorbeelden.

"Er zijn een aantal plaatsen genaamd Sion op de kaart van Frankrijk te vinden, hun onderlinge relatie is interessant.
In het westen, in Bretagne, ligt Sion-les­Mines en in het oosten de Mont Sion tussen Sionne en Sionviller.
Deze lijn gaat door Sens. Er zijn ook nog Sion bij Annecy, Sion in de Gers, en Sionnac in de Dordogne. In de Vendée ligt nog een Sion". (afb.1)

"Er is een grote cirkel (zie ook bij D. Boudaile) te trekken door al deze plaatsen waarop ook Rennes-le-Chateau en Gisors liggen. Hij situeert zes van de zeven plaatsen op de cirkel en bepaalt het middelpunt van de grote cirkel 2 km. zuidelijk van Pionsat in de commune St. Maigner". (afb.2,3,4,5)

Pionsat en Pionnat, opvallende toponiemen, bevinden zich op vrijwel gelijke afstand van de NZ-as. (afb.3,4)

De franse Sion benamingen verwijzen naar de berg Sion bij Jeruzalem, waar Godfried van Bouillon de abdij van Notre-Dame du Mont Sion heeft laten bouwen. Hij stamde af van de Merovingers, en van Maria-Magdalena en was hoeder van de Heilige Graal.

Opvallend is ook de naamsverwantschap met de omstreden geheime orde, Prieuré de Sion, gesticht omstreeks 1090, in directe relatie met de tempeliersorde.

(zie hiervoor "Het Heilig Bloed en de Heilige Graal" van Baigent, Leigh en Lincoln, Tirion Baarn 1988, en "De verloren koning en de bronnen van de graallegende", van Jos Berthaulet. Uitgave van Stichting Mens en Kultuur 1991, Gent).afb.6a, overzichtskaart links
afb.6b, overzichtskaart rechts


7

8

9

10

11

12

13

14


"De lijn Gisors-Rennes-le-Chateau staat haaks (90 graden) op de lijn Sion-Sion. Gisors staat tegenover (oppositie) Stenay.
Het midden van de lijn Gisors-Rennes-le-Chateau ligt in Chantemille, -qui chante le milieu-. 
Een vierkant verbindt een groot aantal belangrijke plaatsen. Hier omheen is een dubbel zo groot vierkant te construeren". (afb.7,8,9)

"Jarnac, Montrevel en Gisors vormen een driehoek. De zijden zijn bijna even lang. Het centrum ligt vlak bij Bourges, waarvan de kathedraal gezien wordt als het hermetisch centrum van Frankrijk.
Het centrum van de cirkel om de driehoek ligt 16 km. ten westen van Bourges en 5 km. ten zuiden van Melun-sur-Yevre op de plek die merkwaardig genoeg Villeperdue, verloren stad, heet." (afb.10,11,12,13)

"De zijden van de driehoek raken Parijs, Auxerre en Autun. De andere kant gaat langs Tours en Poitiers. De As van de driehoek loopt door tot Boulogne en Perpignan, verbindt de Noordzee met de Middellandse zee.
De omgekeerde driehoek, gespiegeld, loopt door Troyes en Le Mans exact op 50 graden."

N.B. De zespuntige ster, vinden we op de kaart terug in de gespiegelde driehoeken.(afb.14)

< terug