in europa en midden- en verre oosten

Britse Eilanden

Ierland
Schotland
N-Engeland
Wales
Z-Engeland


Klik op de kaart

map map map map map

Z-Engeland

Cadbury Hill (Somerset) = Camelot. na archeologisch onderzoek vooral in de 60er en 90er jaren van de vorige eeuw blijkt dat er in de 6e eeuw een Iron Hillfort heeft gestaan waar veel feitelijk materiaal van is teruggevonden, bovendien is de afmeting zodanig dat er een heel leger gehuisvest zou kunnen worden. Dit alles gekoppeld aan de legenden en verhalen is aanleiding om deze locatie als DE Camelot locatie in Engeland te beschouwen.

Glastonbury (Somerset), Glastonbury Tor, een Graaltempel, wordt vaak met Avalon verbonden, ligt op de St. Michaels leyline, die loopt van St.MichaelsMount, via Marazion (Markt Zion is synoniem aan Jeruzalem), St.Michael's Church in Brantor, St.Michael's Church in Burrowbridge Mump en St.Michael's Church in Othery - naar Soke St.Michael.

De kapel van St.Michael in Glastonbury werd omstreeks het jaar 167 door koning Lucius op een oude heidense plaats gebouwd. Glastonbury wordt algemeen gezien als dť Arthur/Graallocatie in Groot-BrittanniŽ.

In 1191 vonden monniken bij opgravingen:
1.het graf van Koning Arthur.
2.het graf van Koningin Guinevere.
3.het graf van Jozef van Arimathea.
4.het zwaard Excalibur .
5.de bron waar de Graal door Jozef van Arimathea in werd geworpen. Overtuigender kan deze locatie niet zijn als het om de Arthur en de Graal gaat. R.S.Loomis, hoewel uiterst kritisch, komt tot de conclusie dat er vermoedelijk bijzondere geschriften zijn bewaard.

Perlesvaus is vermoedelijk geschreven in Glastonbury.
John Dee(1527-1608), mathematicus en geograaf met grote belangstelling in alchemie astrologie en parapsychologie en ťťn van de grote geesten van zijn tijd, ontdekte in de omgeving van Glastonbury een over het landschap verspreide Dierenriem.

Hij tekende deze vondst vervolgens uit op een landkaart en concludeerde op basis van zijn kennis dat er een structurele overeenstemming bestond tussen microkosmos en macrokosmos.

Kathleen Maltwood, beeldend kunstenares, bestudeerde oa Perlesvaus en, onbekend met de theorieŽn van John Dee, trok zij in 1929 eenzelfde conclusie om vervolgens luchtfoto's te laten maken om haar theorie te bevestigen: in 1935 verscheen The Temple of the Stars.

Natuurlijke structuur en menselijke ingrepen in het landschap leverden de zgn. Zodiak op. Glastonbury bevindt zich in het teken Waterman in de zodiak van Maltwood.

Landís End, (Cornwall). Terre de Salvaesche, maar ook Avalon, Lyonesse of Atlantis. Een andere locatie van Avalon is het huidige Isle of Bardsey voor de kust van Lleyn Peninsula, Wales, zuidwestelijk van Snowdonia. Glastonbury als Isle of Avalon staat al jaren ter discussie.

St.MichaelsMount (Cornwall). Het is niet duidelijk wat deze locatie met de Graalburcht of Camelot van doen heeft, wel zijn er diverse verwijzingen naar de Arthurverhalen en is er een duidelijke relatie met de Mont St.Michel in NormandiŽ (Fr.).
Beiden zijn versterkingen en bezitten een kerk gewijd aan St.Michael.
De overeenkomsten zijn o.a. een puntig rotsmassief in zee, en de vermelding in bronnen waaruit blijkt dat in de 5e eeuw op beide plaatsen de aartsengel Michael is verschenen.
St. MichaelsMount ligt op een leyline (St.Michaelsline)  die over de GlastonburyTor  verder naar het oosten gaat.
(Zie bij Glastonbury)

Tintagel (Camelot; daarover is discussie gaande want de locatie blijkt na archeologisch onderzoek resten van een middeleeuws klooster van latere datum te bevatten. Eveneens wordt er verondersteld dat Arthur daar geboren is.)

Camelford (Cornwall). Er zijn geen prehistorische of vroegmiddeleeuwse locaties bekend. Deze toeschrijving is vermoedelijk ontstaan door de naam Camelot en nabijheid van Tintagel.

Winchester (Hampshire). Camelot, door het RondeTafelblad dat aan de muur is bevestigd waaop de bijeenkomst van de ridders van de Ronde Tafel is afgebeeld.

In de verschillende verhalen zijn er voorbeelden van het verschijning en weer verdwijnen van de Heilige Graal temidden van Koning Arthur en zijn ridders). Overigens is het huidige Ronde Tafelblad gedateerd in de late middeleeuwen, en mogelijk een replica.